Netflix-TV-Shows-Dramas3A világ legnagyobb online streaming szolgáltatójaként ismert amerikai Netflix január 6. óta Magyarországon is elérhető. A Las Vegasban rendezett CES szórakoztató-elektronikai vásáron történt bejelentést azonnali tett követte:

...így Magyarországtól az Antarktiszig 130 új országban – összesen mintegy 190 országban – okostévén, PC-n, illetve az összes mobil eszközön havi 8 és 12 euró közötti előfizetői havidíjért – 2 500 és 3 800 forint közötti összegért – a vállalat szerveréről azonnal lejátszhatók a cég filmjei, sorozatainak teljes évadjai, egyelőre magyar felirat nélkül angolul, valamint több más világnyelven. Itthon még csak az amerikai kínálat tizede jeleníthető meg, ami a filmsorozatok közül 171-et, a mozifilmekből pedig 500-nál több filmet jelent. A szolgáltatás több képernyőn, 480 pixeltől egészen az UHD felbontásig — az internetkapcsolat és a böngésző függvényében — vehető igénybe egyhavi ingyenes próbaidő után.

(A Netflix magyarországi megjelenéséről, illetve a szolgáltatás hátteréről további részletek a Média-Kábel-Műhold februári számában.)