CN 003 2Június 1-jén elindult az immáron hagyományosnak nevezhető online futballverseny, a Cartoon Network Fociakadémia. A versenyre jelentkező ifjú európai focisták legjobbjai idén is meghívást kapnak egy nyári, angliai futballedzésre, amelyet Lukas Podolski, az Arsenal csatára tart személyesen.

Az online megmérettetés során futballrajongó gyerekek tölthetik fel focis videóikat a www.CartoonNetwork.hu/fociakademia oldalra. A videókból a közönség választja ki a húsz legjobbat, majd a Képes Sport magazin szakértő zsűrije dönti el, hogy ki utazhat egy kísérővel és a többi ország bajnokával együtt a Cartoon Network különleges edzésére Angliába. Az edzésnapról a csatorna filmet készít, amelyet a későbbiekben levetít.

Podolski, a házigazda és a Cartoon Network június 8. és 30. közt várja a nevezéseket, ezt követi a júliusi szavazási periódus, majd az augusztusi edzés Angliában. A verseny fődíja mellett számos értékes nyeremény talál gazdára: a húsz legjobbnak bizonyuló versenyző elnyeri a CN Fociakadémia tiszteletbeli tagja címet, míg az öt legjobb játékos egy-egy Podolski által aláírt focilabdát vihet haza. Hagyományosan a legeredetibb kommentelőnek járó díjat is kiosztja a csatorna.

A 28 éves, lengyel származású, német válogatott Podolski így emlékszik vissza a kezdetekre: „Amikor kicsi voltam, mindig csak a labda járt az eszemben. Bárhová mentem, mindig egy foci pattogott a lábam körül. Ezt melegen ajánlom mindenkinek, aki profi játékos szeretne lenni.” A sztárfutballista ezt üzeni a nevezőknek: „A közös edzésen egészen biztosan minden a fociról szól majd. Játszunk, mutatok néhány trükköt, a többi viszont maradjon meglepetés.”

De a felkészülésben nem csak Podolski segít: a csatornán júniusban szombatonként 9.05-től látható bemutató kisfilmekből híres futballisták cseleit, trükkjeit leshetik az ifjú focirajongók.

A CN honlapján oldalon további meglepetések várnak a nevezőkre és a szavazókra: lesz Toon Kupa, ahol nemzetek versenghetnek egymással a virtuális focibajnoki címért, számos érdekesség Lukas Podolskiról, focis cseleket bemutató videók, illetve egy ’Passzolj Podolskinak!’ elnevezésű alkalmazás, amely egyetlen virtuális, végtelen, országok közötti futballpassz.

A Cartoon Network Fociakadémia hazai nyitóeseményét a Millenáris és a Gondolkodj Egészségesen! Program közös gyermeknapján május 26-án tartották, ahol a Cartoon Network is egész napos focis programokkal, élő csocsóval, bekötött szemű focival, rúgófallal várta a gyerekeket, a hazai freestyle football legjobbjai pedig bemutatót és rögtönzött edzést tartottak a leglátványosabb futballtrükkökből, fogásokból.