Nem csak a terjesztői oldalon tapasztalhatunk a korábbinál is látványosabb konszolidációt, a közeljövőben műsorszolgáltatásban is csökkeni fog a szereplők száma és ezzel együtt a csatornaválaszték is. Ezt a folyamatot csak felerősíti a két országos kereskedelmi csatorna tervezett fizetőssé tétele – prognosztizálják a szakma képviselői. Jelenleg azonban még hatalmas a kínálat a magyarországi kábeltévés piacon, hogy ez jó-e vagy sem, arról megoszlanak a vélemények. Mint ahogy arról is, van-e létjogosultsága a tematikus kiscsomagoknak és mennyi ismétlésnek van helye a képernyőn. A kábelhálózatokon látható tartalomkínálatról fejtették ki véleményüket a Média Kábel Műhold júniusi kerekasztal-beszélgetésén a műsorszolgáltatók terjesztési vezetői és a továbbítók.

A beszélgetésen részt vett:

Enyedi András (IKO TV Central Europe)
Hajós Balázs (Chello Central Europe)
Kendi Péter (PR-Telecom)
Kuczkó Péter (Tarr Kft.)
Pálfi Zsuzsanna (Tv2)
Tarr János (Tarr Kft.)
Titz Gábor (Viasat)

Idézetek a beszélgetésen elhangzottakból:

Enyedi4Enyedi András: Közösen üljünk le gondolkodni arról, hogyan találhatnánk alternatív bevételi forrásokat, amelyek valamennyiünket kihúznak ebből a negatív spirálból.

 Hajos3Hajós Balázs: A filmek, sorozatok és az úgynevezett infotainment zsáner még mindig hálás műfajoknak számítanak, ezeket nem tudjuk megunni.

 KendiP1Kendi Péter: Közös hajóban evezünk, így a problémáinkra a megoldást is minden bizonnyal együtt találhatjuk meg.

 

Kuczko1Kuczkó Péter: Komoly átrendeződés kezdődhet a kábelszolgáltatásban, a kicsik egy jelentős része biztosan belebukik ebbe.

 PalfiZs5Pálfi Zsuzsanna: A hazai piacra, a nézői igények szerint készített műsorok kiváló eszközei a megkülönböztetésnek.

 

Tarr2Tarr János: Az élő műsorok mindig sokkal értékesebbek a nézők szemében, szemben a konzerv tartalmakkal, amelyek esetleg az interneten is elérhetőek.

TitzG4Titz Gábor: Nemcsak a tömegigényeknek kell megfelelni, hanem a rétegigényeknek is, éppen ez a szép ebben a szolgáltatásban.

 

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2013. július-augusztusi számában olvasható.)